Finnmarksløpets Livescene

Margaret Berger (foto: Pål Laukli)
Elle Márjá Eira (innfelt, foto: Morten Pettersen)


Scene Finnmark leverer tradisjonen tro Finnmarksløpets LiveScene, og i mars braker det igjen løs med våre gratis utekonserter! Vi er stolte over å kunne presentere et knallsterkt konsertprogram med Margaret Berger og Elle Márjá Eira i spissen! På denne folkefesten langs Finnmarksløpet vil også noen utvalgte lokale artister stå på scenen. 

Margaret Berger er for tiden høyaktuell gjennom både Hver gang vi møtes på TV2 og den nye NRK-serien Muitte mu – Husk meg, der hun hedrer Anneli Drecker med en personlig joik. Berger ble for alvor kjent da hun tok seg helt til Idol-finalen på TV2 i 2004, og senere har hun høstet gode kritikker for sine album, som har inneholdt flere hits både i Norge og internasjonalt. I 2013 deltok hun i Eurovision Song Contest med låten “I Feed You My Love”, som endte på en solid 4. plass og gjorde stor internasjonal suksess. 

Elle Márjá Eira har for lengst hevdet seg som en av Sápmis fremste liveartister, og er kjent for å målbinde publikum gjennom sin nære og personlige musikk. Det musikalske uttrykket er i skjæringspunktet mellom joik, elektronika og world music. Hennes store og mektige, men samtidig skjøre, stemme har gitt henne strålende kritikker både i Norge og i utlandet. Hun hylles for sine visuelle, gripende og unike konserter, og i 2017 slippes hennes etterlengtede debutplate!