ABONNER PÅ NYHETSBREV

* Indikerer obligatorisk
 

Snart gryr en dag

Trygve Hoff var komponist, tekstforfatter og artist, visesanger og visedikter; og skapte bl.a. sanger som "Har en drøm", "Ei hand å holde i", "Rorbuvalsen", "Jentan på fileten" og "Nordnorsk julesalme". Hoff platedebuterte som 41-åring med LP-en "Kokfesk og ballade" (1979), den første av i alt seks utgivelser. Han var i tillegg en allsidig og aktiv kulturarbeider, kordirigent, teater- og revyinstruktør og programskaper for radio og fjernsyn - m.a.o. en mann med et høyt aktivitetsnivå og mange jern i ilden. "Kem e det som har spellejobb i Berlevåg fredag, lage ei plate i Tromsø i helga, som starte et amatørteaterseminar på Dønna mandag og som innimellom har skrevet 2-3 nye viser, samt arrangert Nordlandsnetter for blandakor og skolekorps? Det kan ikke være andre enn Trygve Hoff, 'Uværet fra Rognan'." Dette ifølge Ragnar Olsen, en annen kjent visedikter, i forordet til viseboken "Kokfesk, ballader og lørveblues".

Hoff var født og oppvokst på Rognan, Saltdal i Nordland, men bodde ulike steder i landet i løpet av livet. En viktig periode var de 10 årene han jobbet som lærer i Berlevåg (1962 - 72). I tillegg til undervisningsgjerningen dirigerte han tre sangkor, blant dem Berlevåg Mannsangforening, som senere ble berømt gjennom filmen "Heftig og begeistret", og han var en krumtapp i stedets kulturliv forøvrig.

Selv om det er 40 år siden Hoff forlot Berlevåg, har han fortsatt en sterk posisjon i bevisstheten til stedets befolkning. Det er derfor ikke tilfeldig at man nettopp her har bestemt seg for å arrangere konserten "Snart gryr en dag", som er basert på et utvalg av Trygve Hoffs viser. Berlevåg blandakor har tatt initiativet til denne konserten. De har alliert seg med musikalsk leder Tor Halvard Nilsen - som har jobbet i mange år med Hoffs materiale - og med Scene Finnmark, som kommer med 4 musikere fra Link og Varangermusikerne, samt - ikke minst - solisten Siv Elisabeth (Sibeth) Hoff, Trygve Hoffs datter. Hun er sanger og skuespiller, og har tidligere bl.a. har formidlet sin fars tekster og musikk i forestillingen "Hoff ubarbert". Det ligger m.a.o. an til å bli en særdeles minneverdig aften i Berlevåg samfunnshus lørdag 12. mai. Forventningene hva angår publikumsoppslutning er såvidt store at man har valgt å kjøre to konserter samme kveld - kl. 16 og kl. 20. Etter den siste konserten fortsetter festen med dansemusikk og salg av mat og drikke, så hvem vet - kanskje blir det "Hambo på huse' " nok en gang?

Flere Nyheter

Cirkus Cirkör: Underart

En hyllest til å falle – og å reise seg etterpå: Akrobatikk, sjonglering, streetdance og musikk

Les mer …

Gigant 2015

Det kreative musikkverkstedet Gigant 2015 fant sted i Alta fra 3.–13. august. Unge artister fra Finnmark, samt Finland og Russland, spilte inn hver sin låt. 

Les mer …

Ensemblet – en bevegende forestilling med dans og musikk

Ensemble Noor og Dansearena Nord deler scenen i et unikt samspill mellom moderne dans og klassisk musikk, hvor dyktige dansere og musikere danner en høyere enhet i forestillingen «Ensemblet». 

Les mer …