ABONNER PÅ NYHETSBREV

* Indikerer obligatorisk
 

Snart gryr en dag

Trygve Hoff var komponist, tekstforfatter og artist, visesanger og visedikter; og skapte bl.a. sanger som "Har en drøm", "Ei hand å holde i", "Rorbuvalsen", "Jentan på fileten" og "Nordnorsk julesalme". Hoff platedebuterte som 41-åring med LP-en "Kokfesk og ballade" (1979), den første av i alt seks utgivelser. Han var i tillegg en allsidig og aktiv kulturarbeider, kordirigent, teater- og revyinstruktør og programskaper for radio og fjernsyn - m.a.o. en mann med et høyt aktivitetsnivå og mange jern i ilden. "Kem e det som har spellejobb i Berlevåg fredag, lage ei plate i Tromsø i helga, som starte et amatørteaterseminar på Dønna mandag og som innimellom har skrevet 2-3 nye viser, samt arrangert Nordlandsnetter for blandakor og skolekorps? Det kan ikke være andre enn Trygve Hoff, 'Uværet fra Rognan'." Dette ifølge Ragnar Olsen, en annen kjent visedikter, i forordet til viseboken "Kokfesk, ballader og lørveblues".

Hoff var født og oppvokst på Rognan, Saltdal i Nordland, men bodde ulike steder i landet i løpet av livet. En viktig periode var de 10 årene han jobbet som lærer i Berlevåg (1962 - 72). I tillegg til undervisningsgjerningen dirigerte han tre sangkor, blant dem Berlevåg Mannsangforening, som senere ble berømt gjennom filmen "Heftig og begeistret", og han var en krumtapp i stedets kulturliv forøvrig.

Selv om det er 40 år siden Hoff forlot Berlevåg, har han fortsatt en sterk posisjon i bevisstheten til stedets befolkning. Det er derfor ikke tilfeldig at man nettopp her har bestemt seg for å arrangere konserten "Snart gryr en dag", som er basert på et utvalg av Trygve Hoffs viser. Berlevåg blandakor har tatt initiativet til denne konserten. De har alliert seg med musikalsk leder Tor Halvard Nilsen - som har jobbet i mange år med Hoffs materiale - og med Scene Finnmark, som kommer med 4 musikere fra Link og Varangermusikerne, samt - ikke minst - solisten Siv Elisabeth (Sibeth) Hoff, Trygve Hoffs datter. Hun er sanger og skuespiller, og har tidligere bl.a. har formidlet sin fars tekster og musikk i forestillingen "Hoff ubarbert". Det ligger m.a.o. an til å bli en særdeles minneverdig aften i Berlevåg samfunnshus lørdag 12. mai. Forventningene hva angår publikumsoppslutning er såvidt store at man har valgt å kjøre to konserter samme kveld - kl. 16 og kl. 20. Etter den siste konserten fortsetter festen med dansemusikk og salg av mat og drikke, så hvem vet - kanskje blir det "Hambo på huse' " nok en gang?

Flere Nyheter

Levende lokalsamfunn i Vardø

1. oktober sparker Scene Finnmark i gang «Levende lokalsamfunn» i Vardø! I samarbeid med kommunen og andre lokale aktører fyller vi byen fram til 4. oktober med det vi har av ressurser med verksteder, konserter og forestillinger for alle. 

Les mer …

 
 
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.